Pochoutková sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
1 stroužek česnek
2 ks vejce
50 g máslo
0 hrnků mléko
1-2 ks cibule
2 ks houska
0 lžiček kari koření
700 g mleté hovězí maso
1 lžíce sójová omáčka
300 g králičí maso
0 lžiček mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
strouhanka
tuk
hladká mouka
čerstvá majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Králičí maso, třeba z hřbetu, odkrojíme od kosti a nakrájíme na větší kousky. Ty osolíme, okořeníme kari kořením, potřeme prolisovaným česnekem, poprášíme moukou a odložíme.

  2. Na pokrájené slanině osmahneme pokrájenou cibuli. Mleté maso dáme do mísy, přidáme v mléce namočené a rozdrobené žemle, osmahnutou cibuli, vejce, sůl, pepř, mletou červenou papriku, sójovou omáčku a čerstvou nebo sušenou majoránku. Směs dobře promícháme.

  3. Pekáček vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Do pekáčku vyklopíme masovou směs a do ní zastrčíme kousky připraveného králičího masa. Na povrchu urovnáme, poklademe lupínky másla a pochoutkovou sekanou dáme do rozehřáté trouby. Pečeme asi 90 minut při mírné teplotě.

  4. Pochoutkovou sekanou podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem. Z kostí uvaříme polévku se zeleninou a s játrovými knedlíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy