Plovdivské maso s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks cibule
3 lžičky rajčatový protlak
600 g vepřová plec
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na drobné kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

  2. Cibuli osmažíme na tuku dorůžova, přidáme nakrájené maso a opečeme. Potom přidáme rajčatový protlak, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletou papriku, sůl a podlijeme vodou. Maso dusíme doměkka, pak vyjmeme stranou.

  3. Šťávu zahustíme jíškou, přidáme prolisovaný stroužek česneku a provaříme asi 10 minut. Poté omáčku přecedíme a ještě 10 - 15 minut provaříme, než nám vystoupí tuk na povrch omáčky. Dosolíme, vložíme maso a prohřejeme.

  4. Plovdivské maso s česnekem podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy