Plovdivské maso s česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 ks cibule 3 lžičky rajčatový protlak 600 g vepřová plec podle potřeby olej podle chuti sůl
Postup Plovdivské maso s česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na drobné kousky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.
Cibuli osmažíme na tuku dorůžova, přidáme nakrájené maso a opečeme. Potom přidáme rajčatový protlak, 2 stroužky prolisovaného česneku, mletou papriku, sůl a podlijeme vodou. Maso dusíme doměkka, pak vyjmeme stranou.
Šťávu zahustíme jíškou, přidáme prolisovaný stroužek česneku a provaříme asi 10 minut. Poté omáčku přecedíme a ještě 10 - 15 minut provaříme, než nám vystoupí tuk na povrch omáčky. Dosolíme, vložíme maso a prohřejeme.
Plovdivské maso s česnekem podáváme s rýží.