Plovdivské maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
1 lžíce mletá paprika
1 ks rajský protlak
0.5 kg vepřové plecko
podle potřeby
hladká mouka
voda na podlití
na ozdobu
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Maso omyjeme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kostky. Stroužky česneku prolisujeme.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme maso a krátce orestujeme. Osolíme, posypeme mletou paprikou (můžeme na půl sladkou a pálivou), zalijeme vodou a přidáme rajský protlak. Vše dusíme doměkka. Prolisujeme česnek, dochutíme solí. Do 1/4 litru vody dáme 2 - 3 lžíce mouky, rozmícháme a zahustíme.

  3. Jako příloha k plovdivskému masu jsou výborné těstoviny a před podáváním můžeme posypat nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy