Plovdivské maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
6 stroužků česnek
sůl
1 ks cibule
1 lžíce mletá paprika
1 ks rajský protlak
0.5 kg vepřové plecko
podle potřeby
hladká mouka
voda na podlití
na ozdobu
tvrdý sýr
Postup Plovdivské maso recept
Postup přípravy receptu
-
Velkou cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Maso omyjeme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kostky. Stroužky česneku prolisujeme.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme maso a krátce orestujeme. Osolíme, posypeme mletou paprikou (můžeme na půl sladkou a pálivou), zalijeme vodou a přidáme rajský protlak. Vše dusíme doměkka. Prolisujeme česnek, dochutíme solí. Do 1/4 litru vody dáme 2 - 3 lžíce mouky, rozmícháme a zahustíme.
Jako příloha k plovdivskému masu jsou výborné těstoviny a před podáváním můžeme posypat nastrouhaným sýrem.