Pljeskavice z Krnova recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce petrželka
300 g cibule
300 g vepřová plec
300 g hovězí zadní maso
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
1 lžička čubrica

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové a hovězí maso dvakrát pomeleme na masovém mlýnku. Můžeme pomlet i polovinu cibule a druhou polovinu jemně nasekáme. Petrželku nasekáme na jemno.

  2. K mletému masu přidáme cibuli s petrželkou, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Kdo má rád, může přidat lžičku čubrice. Dlaně si namažeme olejem a masovou směs vytleskáme na pljeskavice - karbanátky.

  3. Pljeskavice grilujeme na dřevěném uhlí nebo opékáme v toustovači, popřípadě použijeme na přípravu pánev.

  4. Pljeskavice z Krnova můžeme podle chuti podávat se zelným salátem či s bramborovou přílohou, chlebem. Výborně chutnají i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy