Pljeskavice z Krnova recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce petrželka 300 g cibule 300 g vepřová plec 300 g hovězí zadní maso podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř 1 lžička čubrica
Postup Pljeskavice z Krnova recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové a hovězí maso dvakrát pomeleme na masovém mlýnku. Můžeme pomlet i polovinu cibule a druhou polovinu jemně nasekáme. Petrželku nasekáme na jemno.
K mletému masu přidáme cibuli s petrželkou, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Kdo má rád, může přidat lžičku čubrice. Dlaně si namažeme olejem a masovou směs vytleskáme na pljeskavice - karbanátky.
Pljeskavice grilujeme na dřevěném uhlí nebo opékáme v toustovači, popřípadě použijeme na přípravu pánev.
Pljeskavice z Krnova můžeme podle chuti podávat se zelným salátem či s bramborovou přílohou, chlebem. Výborně chutnají i za studena.