Plíčková polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6-8 ks brambory
10-15 dkg játra
1 ks vepřové srdce
1 kg vepřové plíce
podle chuti
sůl
ocet
masox
bobkový list
nové koření
celý černý pepř
1 ks vepřová ledvina
podle potřeby
sádlo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plíce vyčistíme od trubiček a nakrájíme nadrobno. Srdce také očistíme a nakrájíme nadrobno. Dále můžeme ještě přidat očištěnou a nakrájenou ledvinu. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Játra očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. K plíčkům, srdci a ledvinkám přidáme pár kuliček pepře, nového koření, bobkový list, sůl a masox (nemusí být). Vaříme, dokud plíčka nezměknou. V papiňáku necháme asi 15 - 20 minut vařit jen tak a až klesne pěna, uzavřeme hrnec poklicí. Když nemáme papiňák, vaříme asi 1 - 1,5 hodiny pomalu. Po změknutí plíček přidáme játra se syrovými brambory a vaříme do změknutí brambor.

  3. Mezitím uděláme jíšku ze sádla nebo oleje a hladké mouky. Jíšku přidáme ke konci vaření do polévky, kterou ještě chvíli povaříme.

  4. Plíčkovou polévku podáváme jen tak, nebo ji ochutíme octem na kyselo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy