Pivrncovy dukátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g vepřová panenka
těstíčko
1 lžíce cukr
olej
2 špetky sůl
200 ml pivo světlé
200 g hladká mouka
2 ks vaječný bílek
podle chuti
sůl
chilli
pepř
na ozdobu
12 plátků anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. V prvé řadě si připravíme pivní těstíčko na maso - ušlehané vaječné bílky, hladkou mouku, cukr, sůl a pivo smícháme lehkým našleháním v misce. Necháme přibližně půl hodiny v lednici.

  2. Vepřovou panenku nakrájíme na kousky (dukátky) a lehce osolíme, opepříme a posypeme chilli. Potom namočíme kousky panenky do těstíčka a dáme smažit na pánev s rozpáleným olejem. Smažíme přibližně 20 minut.

  3. Poté dukátky z pánve vytáhneme a vložíme do ní plátky slaniny. Necháme spéct a vypneme.

  4. Pivrncovy dukátky naservírujeme na talíře, ozdobíme spečenou slaninou a podáváme s hranolky nebo pečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy