Pivovarský sekaný řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- směs 4 stroužky česnek 100 ml pivo 1 ks feferonka 350 g mleté maso 50 g tvrdý sýr 50 g měkký salám podle chuti sůl mletý černý pepř těstíčko 1 ks vejce 100 ml pivo 80 g hladká mouka podle potřeby strouhanka olej na smažení
Postup Pivovarský sekaný řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Tvrdý sýr a salám nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a utřeme. Feferonku nakrájíme na jemno.
Mleté maso našleháme s pivem, vmícháme kostičky tvrdého sýra a salámu, utřený česnek, nakrájenou feferonku, sůl a pepř podle chuti. Doplníme strouhankou na tužší konzistenci. Směs necháme odležet a uděláme si těstíčko.
Vejce rozšleháme s pivem a hladkou moukou. Pokud chcete, můžete přidat i trochu strouhaného sýra. Z masové směsi pak tvoříme polodlouhé řízky, které obalíme v těstíčku.
Sekané řízky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji z obou stran.
Pivovarský sekaný řízek podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.