Pivovarský sekaný řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

směs
4 stroužky česnek
100 ml pivo
1 ks feferonka
350 g mleté maso
50 g tvrdý sýr
50 g měkký salám
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těstíčko
1 ks vejce
100 ml pivo
80 g hladká mouka
podle potřeby
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdý sýr a salám nakrájíme na malé kostičky. Česnek oloupeme a utřeme. Feferonku nakrájíme na jemno.

  2. Mleté maso našleháme s pivem, vmícháme kostičky tvrdého sýra a salámu, utřený česnek, nakrájenou feferonku, sůl a pepř podle chuti. Doplníme strouhankou na tužší konzistenci. Směs necháme odležet a uděláme si těstíčko.

  3. Vejce rozšleháme s pivem a hladkou moukou. Pokud chcete, můžete přidat i trochu strouhaného sýra. Z masové směsi pak tvoříme polodlouhé řízky, které obalíme v těstíčku.

  4. Sekané řízky smažíme dozlatova v rozpáleném oleji z obou stran.

  5. Pivovarský sekaný řízek podáváme s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!