Pivovarská jehla recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce kečup
10 dkg anglická slanina
1 dl světlé pivo
6 ks střední cibule
30 dkg vepřová kýta
20 dkg kuřecí játra
2 lžíce sterilovaná kapie
1 ks ostrá klobása
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na malé plátečky, naklepeme, osolíme a opepříme. Také kuřecí játra nakrájíme na kousky, slaninu na čtverečky, klobásu na kolečka a 4 cibule na čtverečky. Všechny suroviny střídavě napícháme na jehlu. Pokapeme olejem a necháme odležet přes noc.

  2. Po odležení pivovarské jehly opečeme na grilu nebo na pánvi.

  3. Příprava směsi: Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou zbylou cibuli, kapii pokrájenou na nudličky, přidáme kečup, světlé a společně krátce podusíme. Podle chuti můžeme omáčku ještě osolit.

  4. Opečené pivovarské jehly na talíři přelijeme zeleninovou směsí a podáváme s hranolky a pivkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!