Pivovarská jehla recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 lžíce kečup 10 dkg anglická slanina 1 dl světlé pivo 6 ks střední cibule 30 dkg vepřová kýta 20 dkg kuřecí játra 2 lžíce sterilovaná kapie 1 ks ostrá klobása podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Pivovarská jehla recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na malé plátečky, naklepeme, osolíme a opepříme. Také kuřecí játra nakrájíme na kousky, slaninu na čtverečky, klobásu na kolečka a 4 cibule na čtverečky. Všechny suroviny střídavě napícháme na jehlu. Pokapeme olejem a necháme odležet přes noc.
Po odležení pivovarské jehly opečeme na grilu nebo na pánvi.
Příprava směsi: Na oleji zpěníme na kolečka nakrájenou zbylou cibuli, kapii pokrájenou na nudličky, přidáme kečup, světlé a společně krátce podusíme. Podle chuti můžeme omáčku ještě osolit.
Opečené pivovarské jehly na talíři přelijeme zeleninovou směsí a podáváme s hranolky a pivkem.