Pivničky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti sůl koření harissa směs 1 ks vejce 1 ks cibule 200 g gothaj 100 g eidam 30% na potření vejce těsto 400 g listové těsto
Postup Pivničky recept
Postup přípravy receptu
-
Salám gothaj a sýr eidam nastrouháme na jemno. Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Nakrájenou cibuli je lepší malinko orestovat na sádle.
K salámu, sýru a cibuli přidáme vejce, koření podle chuti a trochu osolíme. Místo sýru můžeme přidat hrstičku kysaného zelí, nebo můžeme použít oboje.
Směs dáme na rozválený pruh listového těsta. Přehodíme protilehlé strany, vše potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drceným kmínem.
Závin na pivničky dáme péct na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
Pivničky podáváme jako chuťovku k pivu a vínu.