Pivničky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
sůl
koření
harissa
směs
1 ks vejce
1 ks cibule
200 g gothaj
100 g eidam 30%
na potření
vejce
těsto
400 g listové těsto

Postup přípravy receptu

  1. Salám gothaj a sýr eidam nastrouháme na jemno. Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Nakrájenou cibuli je lepší malinko orestovat na sádle.

  2. K salámu, sýru a cibuli přidáme vejce, koření podle chuti a trochu osolíme. Místo sýru můžeme přidat hrstičku kysaného zelí, nebo můžeme použít oboje.

  3. Směs dáme na rozválený pruh listového těsta. Přehodíme protilehlé strany, vše potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drceným kmínem.

  4. Závin na pivničky dáme péct na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

  5. Pivničky podáváme jako chuťovku k pivu a vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy