Pišpes recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 sklenka majonéza 0.3 l vývar z masoxu 8-10 ks špekáček 2-3 ks zelená paprika 1 sklenice sterilované žampiony 2 lžičky strouhaný křen mletý černý pepř 1 lžička pikantní hořčice 0.5 sklenice sladkokyselá cibulka na ozdobu čerstvá pažitka
Postup Pišpes recept
Postup přípravy receptu
-
Sterilované žampiony a cibulky necháme okapat. Špekáčky oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, dáme do mísy a posypeme strouhaným křenem.
Papriky zbavíme semen, nakrájíme na nudličky, přidáme nakrájené žampiony, cibulky na osminky a spolu se špekáčky v míse promícháme. Zalijeme vychladlým vývarem z masoxu, osolíme a opepříme.
Do majonézy vmícháme lžičku pikantní hořčice a zamícháme do špekáčků. Pišpes necháme v chladnu uležet.
Před podáním posypeme pišpes pokrájenou pažitkou. Salát pišpes podáváme se slaným rohlíkem a na zapití sklenku piva.