Pišpes recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 sklenka majonéza
0.3 l vývar z masoxu
8-10 ks špekáček
2-3 ks zelená paprika
1 sklenice sterilované žampiony
2 lžičky strouhaný křen
mletý černý pepř
1 lžička pikantní hořčice
0.5 sklenice sladkokyselá cibulka
na ozdobu
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Sterilované žampiony a cibulky necháme okapat. Špekáčky oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, dáme do mísy a posypeme strouhaným křenem.

  2. Papriky zbavíme semen, nakrájíme na nudličky, přidáme nakrájené žampiony, cibulky na osminky a spolu se špekáčky v míse promícháme. Zalijeme vychladlým vývarem z masoxu, osolíme a opepříme.

  3. Do majonézy vmícháme lžičku pikantní hořčice a zamícháme do špekáčků. Pišpes necháme v chladnu uležet.

  4. Před podáním posypeme pišpes pokrájenou pažitkou. Salát pišpes podáváme se slaným rohlíkem a na zapití sklenku piva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy