Pikovické zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 4 lžíce sádlo 250 g uzený bůček 2-3 lžíce mletá sladká paprika 400 g kysané zelí 1 ks ostrá klobása 250 g uzená krkovička nebo plec podle chuti sůl drcený kmín
Postup Pikovické zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmahneme oloupanou cibuli nakrájenou na proužky. Když zesklovatí, přidáme na tenké plátky nakrájenou klobásu, bůček a uzené maso nakrájené na kostky.
Vše osolíme, okořeníme, zalijeme troškou vody a vaříme na mírném plameni zhruba 25 minut. Přidáme zelí a dusíme pod pokličkou ještě 10 - 15 minut.
Když je pikovické zelí málo kyselé, přidáme podle chuti ocet. Podáváme teplé i studené, samotné nebo s chlebem.