Pikovické zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
4 lžíce sádlo
250 g uzený bůček
2-3 lžíce mletá sladká paprika
400 g kysané zelí
1 ks ostrá klobása
250 g uzená krkovička nebo plec
podle chuti
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme oloupanou cibuli nakrájenou na proužky. Když zesklovatí, přidáme na tenké plátky nakrájenou klobásu, bůček a uzené maso nakrájené na kostky.

  2. Vše osolíme, okořeníme, zalijeme troškou vody a vaříme na mírném plameni zhruba 25 minut. Přidáme zelí a dusíme pod pokličkou ještě 10 - 15 minut.

  3. Když je pikovické zelí málo kyselé, přidáme podle chuti ocet. Podáváme teplé i studené, samotné nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy