Pikošky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
2 lžíce bílé víno
0.5 kelímku kysaná smetana
3 ks cibulka s natí
2 lžíce ostrý kečup
0.8 kg kuřecí játra
0.5 konzervy sterilované houby
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
citron
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na čtvrtky a na slanině s trochou oleje je krátce osmahneme. Přidáme pokrájenou cibulku i s natí a opepříme.

  2. Sterilované žampiony nebo i jiné houby scedíme, vložíme k játrům, promícháme, přidáme ostrý kečup, víno a krátce podusíme. Játra zalijeme smetanou a podle potřeby a chuti osolíme.

  3. Na talíři ozdobíme pikošky kolečkem citronu a lístkem kudrnky. Pikošky podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy