Pikošky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg slanina 2 lžíce bílé víno 0.5 kelímku kysaná smetana 3 ks cibulka s natí 2 lžíce ostrý kečup 0.8 kg kuřecí játra 0.5 konzervy sterilované houby podle potřeby olej podle chuti sůl mletý pepř na ozdobu citron petrželka kudrnka
Postup Pikošky recept
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na čtvrtky a na slanině s trochou oleje je krátce osmahneme. Přidáme pokrájenou cibulku i s natí a opepříme.
Sterilované žampiony nebo i jiné houby scedíme, vložíme k játrům, promícháme, přidáme ostrý kečup, víno a krátce podusíme. Játra zalijeme smetanou a podle potřeby a chuti osolíme.
Na talíři ozdobíme pikošky kolečkem citronu a lístkem kudrnky. Pikošky podáváme s pečivem.