Pikantně plněné papriky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 25 dkg ementál 30 dkg mleté hovězí maso 30 dkg mleté vepřové maso 2 dl bujon 8 ks slovenská paprika 20 dkg mleté uzené maso podle chuti sůl drcený kmín mletý černý pepř příloha brambory pažitka
Postup Pikantně plněné papriky recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si směs mletého hovězího, vepřového a uzeného masa, kterou osolíme, opepříme, přidáme kmín, vejce a 20 dkg strouhaného sýra ementálského typu. Směs dobře propracujeme a naplníme do slovenských paprik s odstraněným jádřincem. Každou naplněnou papriku uzavřeme trochou strouhaného sýra, který jsme si nechali na straně (asi 5 dkg).
Papriky naskládáme do pekáče. Ze směsi masa, která se nám nevejde do paprik, uděláme kuličky a naskládáme je vedle paprik. Na každou kuličku položíme hromádku strouhaného sýra. Podlijeme dopředu připraveným vývarem z masa, nebo bujonové kostky.
Pečeme v troubě přibližně 45 minut při 180 °C. Papriky již při pečení úžasně voní.
Pikantně plněné papriky podáváme s brambory nejlépe s pažitkou a zeleninovým salátem.