Pikantně plněné papriky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
25 dkg ementál
30 dkg mleté hovězí maso
30 dkg mleté vepřové maso
2 dl bujon
8 ks slovenská paprika
20 dkg mleté uzené maso
podle chuti
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
příloha
brambory
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si směs mletého hovězího, vepřového a uzeného masa, kterou osolíme, opepříme, přidáme kmín, vejce a 20 dkg strouhaného sýra ementálského typu. Směs dobře propracujeme a naplníme do slovenských paprik s odstraněným jádřincem. Každou naplněnou papriku uzavřeme trochou strouhaného sýra, který jsme si nechali na straně (asi 5 dkg).

  2. Papriky naskládáme do pekáče. Ze směsi masa, která se nám nevejde do paprik, uděláme kuličky a naskládáme je vedle paprik. Na každou kuličku položíme hromádku strouhaného sýra. Podlijeme dopředu připraveným vývarem z masa, nebo bujonové kostky.

  3. Pečeme v troubě přibližně 45 minut při 180 °C. Papriky již při pečení úžasně voní.

  4. Pikantně plněné papriky podáváme s brambory nejlépe s pažitkou a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy