Pikantí bylinkové mini cheesecake s tvarohem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
40 g máslo
12 ks kořeněné tyčinky dlouhé (grissini)
krém
1 lžička petrželka
1 lžička pažitka
250 g tvaroh
200 g sýr měkký
podle chuti
1 ks chilli paprička
sůl a pepř
náplň
5 g želatina plátky
2 lžíce smetana čerstvá

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si želatinu, kterou necháme změknout asi deset minut ve studené vodě. Čerstvou pažitku a petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Kořeněné tyčinky rozmixujeme na jemno a dobře promícháme s máslem, které jsme rozpustili.

  3. Připravíme si formičky na muffiny nebo plech na muffiny a vyložíme je papírovými košíčky. Připravené formičky vyplníme asi jednou lžící tyčinkovou směsí a dobře směs obrácenou lžící přitlačíme. Naplněné formičky uložíme alespoň na půl hodiny do lednice.

  4. Želatinu dobře vymačkáme a rozpustíme jí ve smetaně.

  5. Tvaroh promícháme se sýrem, bylinkami, pepřem, solí a pálivou papričkou. Dobře promícháme. Smetanu přidáme k tvarohové směsi a společně našleháme do krému.

  6. Bázi na mini cheesecake vyplníme tvarohovým krémem pomocí kuchyňského saku.

  7. Pikantní bylinkové mini cheesecake s tvarohem uložíme ještě jednou alespoň na hodinku do lednice do ztuhnutí. Vychlazené mini cheseecake podáváme jako chuťovku v létě k různým aperitivům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy