Pijácké rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 ks cibule
40 dkg rýže
2 ks chilli paprička
1 ks bobkový list
700 ml světlé pivo
8 dkg tvrdý sýr
40 dkg vepřový bůček
1 lžička mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
podle potřeby
vývar z masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bůček nakrájíme na kostky. Chilli papričky nakrájíme najemno.

  2. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli a osmahneme společně s mletou paprikou, vložíme nakrájený vepřový bůček, osolíme a podlijeme asi polovinou piva. Dusíme, až se šťáva vydusí, přidáme horkou vodu, propláchnutou rýži, bobkový list a pokrájené chilli papričky. Rizoto zalijeme zbytkem piva tak, aby bylo vše potopené. Nestačí-li pivo, dolijeme horkou vodou nebo vývarem z masoxu. Přikryté pijácké rizoto dusíme v troubě asi 20 minut.

  3. Hotové pijácké rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy