Pierogi se zelím a masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
olej
2 ks vejce
1-3 dl vlažná voda
0 kg polohrubá mouka
náplň
sůl
1 ks cibule
kmín
0 kg hlávkové zelí
mletý černý pepř
0 kg mleté míchané maso
na ozdobu
1 ks cibule
podle potřeby
vroucí voda
5 dkg vepřový bok

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Scedíme jej a rozmixujeme. Pokud ho nechceme mixovat, nakrájíme zelí na velmi jemné nudličky. Cibuli očistíme nasekáme. Na oleji ji orestujeme dozlatova. Můžeme přidat i nakrájený bůček. Směs pak vmícháme do zelí.

  2. Na troše oleje podusíme mleté maso. Osolíme jej, opepříme. Když je měkké, také jej vmícháme do zelí.

  3. Z mouky, vejce, oleje, vlažné vody se uhněme vláčné těsto. Z těsta vyválíme tenký plát. Z něj pak vykrojíme kolečka o průměru 10 - 15 cm. Já si těsto nařežu na kousky (cca 3 x 3 x 2) a z těch vyválím zhruba kolečka.

  4. Na každé kolečko dáme náplň, přeložím a spojíme. Vzniknou tak půl kruhové polštářky. Druhá možnost je balit šátečky ze čtverců. Pierogi se zelím a masem naházíme do vroucí osolené vody a vaříme, dokud neplavou. Jakmile pierogi vyplavou, necháme je ještě chvilku vařit. Pak je vyjmeme.

  5. Pierogi se zelím a masem podáváme teplé s osmaženou cibulkou či bez ní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy