Piadina romagnola se šunkou a mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 g sůl
75 g sádlo
200 g mozzarella
150 g rukola
160 ml teplá voda
2 g jedlá soda
200 g parmská šunka
500 g mouka 00

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mouku, jedlou sodu, sádlo, teplou vodu, ve které jsme rozpustili sůl. Vody dáme tolik, aby se s těstem dobře pracovalo, ale nesmí být vodové. Musí být pevnější. Propracujeme, uděláme z těsta kouli a dáme stranou na 30 minut přikryté čistou utěrkou.

  2. Těsto rozdělíme na 4 menší díly, asi 180 g jeden. Jeden kus má asi 25 cm. Na posypaném pracovním válu válíme placky 4 - 5 mm tlusté. Aby byly hezky kulaté, pomůžeme si třeba dortovou formou, kterou přitlačíme na vyvalené těsto a přebytečné kraje odstraníme. Piadina má být hezky souměrně kulatá.

  3. Na teflonové pánvi opékáme piadiny asi 1 - 2 minutky z každé strany. Propíchneme je vidličkou, když se udělají bubliny, a stlačíme je.

  4. Hotové piadiny naplníme po celé části na kolečka nakrájenou mozzarellou. Dáme na pánev, jakmile se rozteče, přidáme na plátky šunku, umytou rukolu, odstavíme a piadinu přehneme.

  5. Piadinu romagnola se šunkou a mozzarellou podáváme teplou, třeba na svačinku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy