Piadina romagnola se šunkou a mozzarellou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g sůl 75 g sádlo 200 g mozzarella 150 g rukola 160 ml teplá voda 2 g jedlá soda 200 g parmská šunka 500 g mouka 00
Postup Piadina romagnola se šunkou a mozzarellou recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mouku, jedlou sodu, sádlo, teplou vodu, ve které jsme rozpustili sůl. Vody dáme tolik, aby se s těstem dobře pracovalo, ale nesmí být vodové. Musí být pevnější. Propracujeme, uděláme z těsta kouli a dáme stranou na 30 minut přikryté čistou utěrkou.
Těsto rozdělíme na 4 menší díly, asi 180 g jeden. Jeden kus má asi 25 cm. Na posypaném pracovním válu válíme placky 4 - 5 mm tlusté. Aby byly hezky kulaté, pomůžeme si třeba dortovou formou, kterou přitlačíme na vyvalené těsto a přebytečné kraje odstraníme. Piadina má být hezky souměrně kulatá.
Na teflonové pánvi opékáme piadiny asi 1 - 2 minutky z každé strany. Propíchneme je vidličkou, když se udělají bubliny, a stlačíme je.
Hotové piadiny naplníme po celé části na kolečka nakrájenou mozzarellou. Dáme na pánev, jakmile se rozteče, přidáme na plátky šunku, umytou rukolu, odstavíme a piadinu přehneme.
Piadinu romagnola se šunkou a mozzarellou podáváme teplou, třeba na svačinku.