Petrželové máslo s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžička sůl
250 g máslo
1 hrst petrželka
1 lžíce citronová šťáva
1 lžička mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Petrželku pořádně opereme, osušíme a nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Do másle vmícháme petrželku a česnek a podle chuti máslo ossolíme a opepříme. Vše důkladně utřeme nebo rozmixujeme.

  3. Ochucené máslo zabalíme do alobalu jako bonbon a dáme na 45 minut do mrazničky ztuhnout.

  4. Máslo je vhodné do jídel, na steaky nebo na pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy