Petrželové knedlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
5 ks vejce
1 hrnek mléko
1 hrnek mandle
1 špetka mletý pepř
1 špetka mletý římský kmín
1 balení toustový chléb
2 hrstě čerstvá petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nalámeme celé balení toustového chleba kromě krajních plátků. Z těch si uděláme toust, abychom netrpěli hlady při přípravě knedlíčků. Přidáme žloutky z cca 5 vajec, hrnek sekaných mandlí a hrnek mléka. Na závěr do mísy přidáme tolik nadrobno nasekané petrželky, kolik sneseme. Průměr je dvě vrchovaté hrsti, ale my co máme petrželku rádi, dáme klidně i čtyři. Podle chuti přidáme sůl, případně pepř a římský kmín. Všechny ingredience pořádně prohněteme, až se vytvoří velmi hutné těsto. Čím je směs tužší, tím lépe budou knedlíčky držet tvar. Pokud ale bude směs řídká, nepanikařte, recept operativně přejmenujte na Petrželové placky. Na závěr si ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme jej do připraveného těsta.

  2. Z finální hmoty vytvarujeme koule odpovídající velikosti našich dlaní. Vytvořené petrželové koule průběžně skládáme do pařáku, když je pařák plný. začneme pařit. Pokud máme malé ruce, necháme pařit 8 - 10 minut. Kdo má ruce velké, nechá koule na pařáku klidně čtvrt hodiny.

  3. Po vytažení petrželové knedlíčky zkontrolujeme a servírujeme je jako knedlíčky nebo placky. Obojí chutná stejně, ale koule je možné esteticky rozpůlit a vytvořit tak dojem "haute cuisine".


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy