Petrželková smetana s opečeným chlebem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
1 ks cibule
300 g smetana
300 ml zeleninový vývar
3 svazky zelená petrželka
1 lžička sterilovaný křen
100 g grahamový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Petrželku omyjeme a rozmixujeme. Chléb nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Chléb a cibuli opečeme na polovině másla. Pak přidáme vývar a smetanu. Omáčku rozmixujeme. Zbývající máslo, petrželku a křen přidáme do omáčky a necháme krátce odležet. Již nevaříme.

  3. Petrželkovou smetanu s opečeným chlebem podáváme jen tak nebo s dušenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy