Petřínský dezert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g eidam
120 g lučina
2 lžičky nálev z kompotu
loupané mandle
250 g kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Tvrdý sýr nakrájíme na silnější plátky (asi 1,5 cm silné) a pomocí vykrajovače vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm.

  2. Lučinu vymícháme s nálevem z broskví, které musí být kompotované, a pomocí sáčku s vroubkovanou trubičkou nastříkáme větší část na kolečka sýru.

  3. Na takto upravené kousky položíme malé broskve, větší můžeme upravit vykrajovačem na menší. Do středu broskve stříkneme malou tečku sýrového krému, do kterého zapíchneme oloupanou a upraženou mandli.

  4. Petřínský dezert necháme vychladit a můžeme servírovat. Petřínský dezert je skvělý pro návštěvy a slavnosti narozenin.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy