Péťova játrová omáčka na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
3-4 stroužky česnek
sůl
2 špetky majoránka
2 špetky kmín
2 lžíce sádlo
200 ml pivo
0 kg játra
chleba
2 ks velká cibule
2 lžíce hladká mouka
2 špetky mletá sladká paprika
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná pokrájená játra (drůbeží nebo i vepřová) osmahneme s nakrájenou cibulí na sádle. Přidáme kmín, papriku, pepř a sůl (podle chuti) a podlijeme pivem. Uzavřeme pokličkou a 20 minut dusíme.

  2. Pak postavíme játra do studené vody a zaprášíme moukou. Podlijeme trochou studené vody a povaříme. Dochutíme prolisovaným, utřeným česnekem a majoránkou (množství opět podle chuti). Zahustíme chlebem.

  3. Játrovou omáčku na pivě podáváme s knedlíkem, případně s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy