Péťova játrová omáčka na pivě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 3-4 stroužky česnek sůl 2 špetky majoránka 2 špetky kmín 2 lžíce sádlo 200 ml pivo 0 kg játra chleba 2 ks velká cibule 2 lžíce hladká mouka 2 špetky mletá sladká paprika 1 špetka mletý černý pepř
Postup Péťova játrová omáčka na pivě recept
Postup přípravy receptu
-
Očištěná pokrájená játra (drůbeží nebo i vepřová) osmahneme s nakrájenou cibulí na sádle. Přidáme kmín, papriku, pepř a sůl (podle chuti) a podlijeme pivem. Uzavřeme pokličkou a 20 minut dusíme.
Pak postavíme játra do studené vody a zaprášíme moukou. Podlijeme trochou studené vody a povaříme. Dochutíme prolisovaným, utřeným česnekem a majoránkou (množství opět podle chuti). Zahustíme chlebem.
Játrovou omáčku na pivě podáváme s knedlíkem, případně s rýží.