Petit pois - hrášek po francouzsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 hrnku šalotka
2 lžíce olivový olej
0.5 hrnku zeleninový vývar
4 listy ledový salát
500 g mražený hrášek
podle chuti
sůl
bazalka
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ve středně velkém hrnci rozpálíme olej a na velmi drobno nakrájenou šalotku osmažíme, až zezlátne. Na ni položíme velké vrchní listy ledového salátu a na ně nasypeme hrášek. Osolíme, opepříme a posypeme bazalkou.

  2. Vše zalijeme zeleninovým nebo kuřecím vývarem, nádobu pevně přikryjeme a velmi pomalu vaříme na mírném ohni, až začne hrášek měknout. Bývá to asi 5 minut od dobu varu.

  3. Měkký hrášek přendáme na nahřáté talíře a ihned podáváme. Někteří kuchaři odstraňují salátové listy, jiní je do hrášku jednoduše přimíchají. Díky dušení na salátových listech získá hrášek větší sladkost.

  4. Petit pois - hrášek po francouzsku podáváme nejen jako přílohu.

  5. Petit pois lze připravit z mraženého i čerstvého hrášku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy