Petit pois - hrášek po francouzsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.3 hrnku šalotka 2 lžíce olivový olej 0.5 hrnku zeleninový vývar 4 listy ledový salát 500 g mražený hrášek podle chuti sůl bazalka mletý pepř
Postup Petit pois - hrášek po francouzsku recept
Postup přípravy receptu
-
Ve středně velkém hrnci rozpálíme olej a na velmi drobno nakrájenou šalotku osmažíme, až zezlátne. Na ni položíme velké vrchní listy ledového salátu a na ně nasypeme hrášek. Osolíme, opepříme a posypeme bazalkou.
Vše zalijeme zeleninovým nebo kuřecím vývarem, nádobu pevně přikryjeme a velmi pomalu vaříme na mírném ohni, až začne hrášek měknout. Bývá to asi 5 minut od dobu varu.
Měkký hrášek přendáme na nahřáté talíře a ihned podáváme. Někteří kuchaři odstraňují salátové listy, jiní je do hrášku jednoduše přimíchají. Díky dušení na salátových listech získá hrášek větší sladkost.
Petit pois - hrášek po francouzsku podáváme nejen jako přílohu.
Petit pois lze připravit z mraženého i čerstvého hrášku.