Péřové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky cukr
sůl
1 ks žloutek
125 ml mléko
15 g droždí
300 g výběrová hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozetřeme droždí se lžičkou cukru, přidáme dvě lžíce vlažného mléka a lžíci mouky. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít.

  2. Pak přidáme rozkvedlaný žloutek v mléce, prosátou jemně osolenou mouku, zbytek cukru a důkladně propracujeme do těsta. Zaprášíme jej moukou a pod utěrkou necháme necelou hodinu kynout.

  3. Potom z těsta utvoříme malé knedlíky, které ještě krátce necháme kynout.

  4. Mezitím si připravíme velký hrnec s vodou, přikryjeme ho utěrkou a dobře podvážeme. Druhý velký hrnec si připravíme místo pokličky.

  5. Nakynuté knedlíky rozložíme na utěrku dále od sebe, zaklopíme druhým hrncem a od doby varu vody vaříme osm minut.

  6. Pak péřové knedlíky propíchneme vidličkou a podáváme. Péřové knedlíky se rozplývají na jazyku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy