Péřová buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
100 ml olej
4 ks vejce
1 l mléko
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr moučka
200 g hladká mouka
2 ks vanilkový pudink
na potření
2 kelímky zakysané smetany
na ozdobu
2 balíčky skořicové cukry
Postup Péřová buchta recept
Postup přípravy receptu
-
Vyšší plech vymažeme máslem a vysypeme. Troubu předehřejeme na 250 °C.
Podle návodu na obalu na obalu připravíme z mléka a pudinkových prášků pudink. Můžeme použít vanilkový nebo kakaový pudink.
Vejce utřeme s moučkovým cukrem, přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme na připravený vyšší plech a na syrové těsto nalijeme horký pudink.
Plech dáme do trouby a stáhneme teplotu na 200 °C. Pečeme 15 minut. Na horkou péřovou buchtu natřeme zakysanou smetanu a posypeme skořicovým cukrem.