Péřová bublanina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 4 ks vejce 80 g máslo 80 g cukr krupice 0.5 balíčku kypřící prášek 100 g čerstvá strouhanka podle chuti čerstvé nebo kompotované ovoce mletá skořice nebo vanilka
Postup Péřová bublanina recept
Postup přípravy receptu
-
Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem.
Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí nebo vanilkovým aroma (záleží na chuti a na druhu ovoce) a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe ovocem a péřovou bublaninu dáme do vyhřáté trouby péct zvolna na 150 - 170 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí.
Péřovou bublaninu nakrájíme na kostky a podáváme k čaji nebo jen tak.
Před pečením můžeme bublaninu posypat posekanými pistáciemi (nesolenými).