Péřová bublanina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 ks vejce
80 g máslo
80 g cukr krupice
0.5 balíčku kypřící prášek
100 g čerstvá strouhanka
podle chuti
čerstvé nebo kompotované ovoce
mletá skořice nebo vanilka

Postup přípravy receptu

  1. Housku nebo toustový chléb rozmixujeme na strouhanku a smícháme s kypřícím práškem.

  2. Máslo, cukr a žloutky utřeme do pěny. Vmícháme strouhanku se skořicí nebo vanilkovým aroma (záleží na chuti a na druhu ovoce) a nakonec vmícháme ještě tuhý sníh ušlehaný z bílků se solí.

  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe ovocem a péřovou bublaninu dáme do vyhřáté trouby péct zvolna na 150 - 170 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda se těsto nelepí.

  4. Péřovou bublaninu nakrájíme na kostky a podáváme k čaji nebo jen tak.

  5. Před pečením můžeme bublaninu posypat posekanými pistáciemi (nesolenými).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy