Perníčkové dukátky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
40 g med
120 g hnědý cukr
1 lžička jedlá soda
200 g žitná mouka
1 lžíce perníkové koření
na potření
1 ks bílek
na ozdobu
50 g mandle

Postup přípravy receptu

  1. Suché suroviny smícháme dohromady. Do suchých surovin přidáme med, vejce a rukama dobře prohněteme.

  2. Hotové těsto necháme alespoň na půl hodinky odpočinout. Po půl hodince těsto ještě jednou prohněteme a vyválíme válečkem na asi půl centimetru. Obrácenou skleničkou se dnem asi 5 cm tvoříme kolečka.

  3. Kolečka dáme na plech vyložený pečicím papírem. Dukátky potřeme bílkem a ozdobíme připravenými opraženými a oloupanými mandlemi.

  4. Perníkové dukátky pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 10 minut.

  5. Perníkové dukátky necháme po upečení na mřížce vychladnout a můžeme polít třeba polevou, záleží na nás, jak je vyzdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy