Perlivá bezová limonáda s mátou a limetkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 kg cukr
5 l voda
1 ks citron
0 kostek droždí
1 ks limetka
10-20 ks květ černého bezu
3 snítky čerstvá máta

Postup přípravy receptu

  1. Ve větší nádobě (sklenice či hrnec o objemu cca 5 l) rozpustíme v 1 litru horké převařené vody cca 0,5 kg cukru, já používám třtinový.

  2. Po zchladnutí vody na teplotu těla přidáme kousek droždí cca 1x1x1 cm a necháme zchladnout úplně. Poté přidáme 10 - 20 okvětí černého bezu, lístky máty (můžou být a nemusí), kolečka citronu, limetky a dolijeme chladnou převařenou vodou do objemu 5 l.

  3. Nádobu přiklopíme a necháme v pokojové vodě odstát 24 hodin, poté je bezová limonáda připravena k podání.

  4. Perlivá bezová limonáda s mátou a limetkou nejlépe chutná vychlazená. Stáčíme ji do lahví a uchováváme v lednici. Takto připravená perlivá bezová limonáda vydrží cca 3 - 5 dní.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy