Pepanova polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
1-2 stroužky česnek
2 lžíce máslo
0.5 ks celer
1 l voda
1 ks mrkev
1 ks petržel
1 kostka masox
100 g strouhaný sýr
250 g mleté maso
1 ks malý květák
hrst čerstvý zelený hrášek
podle chuti
sůl
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
Postup Pepanova polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky.
Ve vodě rozmícháme mleté maso. Rozehřejeme máslo, osmahneme pokrájenou kořenovou zeleninu a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, přilijeme vodu s mletým masem, přidáme na růžičky rozebraný květák, zelený hrášek a přidáme kostku masoxu. Pepanovu polévku vaříme asi půl hodiny.
Před podáním nasypeme na porce pepanovy polévky strouhaný sýr a pokrájenou zelenou petrželku.
K pepanově polévce přikusujeme topinky nebo ji konzumujeme s osmaženou houskou.