Pepanova fazulajda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2-3 ks cibule
vegeta
2 lžíce hladká mouka
250 g uzený bůček
3 lžíce rajský protlak
250 g bílé fazole
2 lžíce sádlo nebo olej
mletý černý pepř
4 lžičky mletá sladká i pálivá paprika
podle chuti
1 lžička sůl
ocet
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Přes noc namočenou bílou fazolku dáme vařit spolu s uzeným bůčkem.

  2. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme moukou a ještě chvíli pražíme. Pak přidáme mletou červenou papriku, sladkou i pálivou, rozetřený česnek, zalijeme trochou vody a po krátkém povaření vlijeme do fazole. Přidáme rajský protlak a polévku ještě dochutíme octem, solí a pepřem. Podle potřeby dolijeme vodou. Pepanovu fazulajdu vaříme až do změknutí fazole i bůčku.

  3. Uvařený bůček vyjmeme a pokrájíme na malé kostky. Ty pak vložíme zpět do polévky.

  4. S čerstvým chlebem je pepanova fazulajda opravdová mňamka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy