Pečení ševci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 dkg cukr
4 ks žloutek
250 ml mléko
0.3 ks prášek do pečiva
1 dkg droždí
komptované meruňky
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme žloutky, cukr, droždí, prášek do pečiva, mléko a hladkou mouku na hustší těsto, asi jako na lívance. Těsto necháme půl hodiny kynout.

  2. Velkou lžící nabereme těsto, vložíme do rozpáleného oleje a doprostřed položíme polovinu čerstvé nebo kompotované meruňky. Ševce smažíme asi 5 minut a vyjmeme je. Pečené ševce položíme na papírový ubrousek, ocukrujeme a můžeme podávat.

  3. Pečení ševci jsou skvělí teplí i studení.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!