Pečené žampiony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
2 stroužky česnek
sůl
2 lžíce máslo
50 g strouhanka
50 g parmazán
1 svazek sekaná petrželka
mletý bílý pepř
20 ks žampiony (větší)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 250°C. Parmazán nastrouháme.

  2. Žampiony otřeme vlhkým hadříkem, ale nemyjeme je. Třeně vyřízneme a jemně je usekáme. Česnek oloupeme, prolisujeme a s usekanými žampiony podusíme na másle. Osolíme, opepříme a přidáme strouhanku. Poté necháme vychladnout.

  3. Do náplně vmícháme petrželku, parmazán a hotovou směsí plníme kloboučky hub. Takto připravené žampiony pečeme 10 až 15 minut dozlatova.

  4. Hotové pečené žampiony ihned servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!