Pečené česnekové brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
1 palička česnek
1 lžíce olej
sůl
1 kg brambory
podle chuti
1-2 ks cibule
15 dkg anglická slanina
1 svazek jarní cibulka
15 dkg uzená slanina
pepřové koření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i se slupkou omyjeme a nakrájíme na měsíčky, případně kolečka. Česnek očistíme a nasekáme.

  2. Brambory rozložíme po olejem vymazaném plechu. Osolíme, posypeme na kousky nasekaným česnekem. Podle chuti můžeme přidat téměř cokoliv - anglickou slaninu, uzenou slaninu, kolečka cibule. Česnekové brambory pečeme dozlatova v předehřáté troubě.

  3. Pečené česnekové brambory můžeme servírovat jak večeři, jako přílohu k masu nebo prostě jako něco dobrého na chuť. K zapíjení se výborně hodí mléko.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!