Pečené brambůrky podle J.F. Zatloukalové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

12 ks brambory
2 lžíce sádlo
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a se lžičkou soli dáme vařit. Jakmile začne voda vřít, necháme brambory projít varem přesně 4 minuty. Vodu poté ihned slijeme. Hrnec zaděláme pokličkou a brambory několikrát zakroužíme, zatřeseme. Jejich povrch bude jakoby střapatý a hrany budou zaoblené.

  2. Troubu předehřejeme na 220 °C a rozehřejeme uvnitř zároveň i hlubší plech se 2 lžícemi sádla. Plech vyndáme a opatrně na něj vysypeme brambory. Vzhledem k rozpálenosti sádla bude tuk lehce prskat. Brambory znovu osolíme cca lžící soli a dáme péct po dobu 20 minut. Poté zapneme funkci grilu (nemusí být) a brambůrky necháme ještě 15 minut chytnout barvu a křupavou kůrčičku.

  3. Pečené brambůrky podle J.F. Zatloukalové podáváme jako přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!