Pečené brambory v alobalu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg slanina
1 stroužek česnek
1 ks velké brambory
podle chuti
sůl
zelenina
mletý pepř
podle potřeby
sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Syrový brambor nakrájíme na větší hranolky. Na kostky nakrájíme anglickou slaninu, na plátky oloupaný česnek. Alobal vymažeme sádlem. Do takto připraveného alobalu dáme brambory, slaninu, česnek, opepříme a osolíme. Mate-li rádi zeleninu, lze použít zelenina jako je sterilovaná kukuřice, paprika, sterilovaný hrášek.

  2. Brambory v alobalu pečeme při 180 °C cca 25 minut. Pokud pečete v ohni, je nutné po cca 20 minut zkontrolovat - teplotu nelze odhadnout. Jen pozor, alobal je velmi horký a při rozbalování pamatujte, že budeme-li potřebovat ještě nechat dopékat, nesmíme alobal poškodit víc než je nutné, abychom jej mohli opět zavřít a strčit do ohně znova.

  3. Pečené brambory v alobalu podáváme podle libosti jako přílohu i hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!