Pečené brambory s kořením recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olej
1 g brambory
1 lžička majoránka
100 ml voda na podlití
1 lžička sušená zeleninová směs
podle chuti
česnek
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce dobře omyjeme, nakrájíme na větší kousky a dáme je do pekáče.

  2. Zalijeme je olejem, posypeme suchou zeleninovou směsí, grilovacím kořením a majoránkou. Přidáme prolisovaný česnek a dobře promícháme. Nakonec zalijeme vodou. Pekáč přiklopíme a při vyšší teplotě dusíme 20 minut. Potom vodu odvaříme a za občasného promíchávání dopečeme dozlatova.

  3. Pečené brambory s kořením podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!