Pavučince recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks vejce 50 g máslo 5 ks cibule 1 kelímek smetana 0.8 kg žampiony 2 dl bílé víno 1 lžička citronová šťáva 0.5 sklenice zavařené okurky podle chuti sůl pepř
Postup Pavučince recept
Postup přípravy receptu
-
Cibule oloupeme, pokrájíme nadrobno, okurky nakrájíme na menší kousky, houby (žampiony nebo jiné) očistíme a také nakrájíme.
V pánvi rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibuli, přidáme houby, okurky, podlijeme vínem, zakapeme citronovou šťávou a ochutíme solí a pepřem.
Dusíme, dokud nejsou houby měkké.
Do pekáčku nalijeme smetanu smíchanou s vejci, na to dáme směs cibule a hub. Zapečeme do zezlátnutí.
Pavučince podáváme teplé i studené. Chutnají s chlebem či bramborem.