Pavučince recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
50 g máslo
5 ks cibule
1 kelímek smetana
0.8 kg žampiony
2 dl bílé víno
1 lžička citronová šťáva
0.5 sklenice zavařené okurky
podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule oloupeme, pokrájíme nadrobno, okurky nakrájíme na menší kousky, houby (žampiony nebo jiné) očistíme a také nakrájíme.

  2. V pánvi rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibuli, přidáme houby, okurky, podlijeme vínem, zakapeme citronovou šťávou a ochutíme solí a pepřem.

  3. Dusíme, dokud nejsou houby měkké.

  4. Do pekáčku nalijeme smetanu smíchanou s vejci, na to dáme směs cibule a hub. Zapečeme do zezlátnutí.

  5. Pavučince podáváme teplé i studené. Chutnají s chlebem či bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy