Pavlovo pečené plecko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks cibule
1 lžička mletý pepř
1 lžička provensálské koření
1 kg vepřová plec
1-2 špetky lahůdková paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem. Seshora plec lehce posypeme pochoutkovou paprikou a provensálskými bylinkami.

  2. Takto přichystané maso dáme do pekáče, zasypeme jednou, na hrubo nakrájenou cibulí, zakapeme olivovým olejem a necháme aspoň 24 hodin naležet v chladu a temnu. Druhý den předehřejeme troubu na 200 °C. Vložíme plecko a asi hodinu pečeme v uzavřeném pekáči. Na posledních dvacet minut odděláme víko a vypečeme tmavší kůrčičku.

  3. Pavlovo pečené plecko podáváme buď s knedlíkem a zelím nebo s bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy