Pavlíkova sekaná z pekárny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
1 lžíce sůl
2 ks vejce
1 lžíce majoránka
1 ks cibule
2 lžíce voda
5 ks rohlík
1 lžička mletý pepř
25 dkg anglická slanina
1 lžička mletý kmín
1 lžička celý kmín
1 lžička uzená sladká paprika
podle chuti
50 dkg mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a spolu se slaninu ji nakrájíme na kostičky. Společně je orestujeme dozlatova. Směs necháme vychladnout. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Zatím vložíme do domácí pekárny ostatní suroviny. Vsypeme slaninu a vše necháme v pekárně uhníst. Po ukončení hnětení odstraníme z pekárny hák či háky, dno zakryjeme plátky anglickou slaninou. Zapneme pečení minimálně na 1 hodinu, ale doporučuji přidat 15 - 20 minut.

  3. Pavlíkova sekaná z pekárny se mi nejlépe osvědčila s bramborovou kaší a salátem z červeného kysaného zelí. Dobrá je i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy