Patizoňáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
60 g máslo
4 ks patizon
300 g uzenina
60 g tvrdý sýr
podle chuti
sůl
vegeta
mletý černý pepř
čerstvá petrželová nať
na ozdobu
rajče

Postup přípravy receptu

  1. Ve slané vodě uvaříme do poloměkka na kostky nakrájené patizony. Necháme okapat.

  2. V pekáčku na másle nahřejeme na kostičky nakrájenou uzeninu, po chvíli přidáme provařené patizony. Posypeme vegetou, přidáme posekanou petrželku, nastrouhaný sýr a trochu opepříme. Vše dobře promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci.

  3. Patizoňáček 35 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

  4. Horký nákyp poklademe vločkami másla a nakrájíme na porce. Na talíři ozdobíme patizoňáček plátky rajčat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy