Patizoňáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 60 g máslo 4 ks patizon 300 g uzenina 60 g tvrdý sýr podle chuti sůl vegeta mletý černý pepř čerstvá petrželová nať na ozdobu rajče
Postup Patizoňáček recept
Postup přípravy receptu
-
Ve slané vodě uvaříme do poloměkka na kostky nakrájené patizony. Necháme okapat.
V pekáčku na másle nahřejeme na kostičky nakrájenou uzeninu, po chvíli přidáme provařené patizony. Posypeme vegetou, přidáme posekanou petrželku, nastrouhaný sýr a trochu opepříme. Vše dobře promícháme a zalijeme rozšlehanými vejci.
Patizoňáček 35 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.
Horký nákyp poklademe vločkami másla a nakrájíme na porce. Na talíři ozdobíme patizoňáček plátky rajčat.