Patisony se sýrem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
4 ks vejce
2-3 ks cibule
150 g sýr
2-3 ks patison
na ozdobu
petrželka
jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme. Patisony nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Sýr nastrouháme.

  2. Na rozehřáté pánvi necháme slaninu pustit tuk. Přidáme cibuli a necháme ji zpěnit. Pak přidáme patison, osolíme a dusíme do změknutí. Nakonec je zalijeme rozšlehanými vejci a necháme je srazit.

  3. Patisony rozdělíme na talíře a posypeme sýrem. Patisony se sýrem posypeme jarní cibulkou nebo petrželkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy