Patison plněný mletým vepřovým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks patison
směs
1 stroužek česnek
1 ks cibule
3 lžíce kečup
500 g mleté vepřové maso
1 lžíce worchesterová omáčka
podle chuti
čerstvá bazalka
koření čubrica
bylinková sůl
čerstvý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Na mírně orestovanou cibuli vyklopíme vaničku mletého masa, vařečkou mleté maso co nejvíce rozdělíme od sebe a zprudka vše opečeme. Mleté maso po chvíli zakápneme kečupem a worchesterovou omáčkou, kterou pak necháme vypařit.

  3. Směs na pánvi dochutíme bylinkovou solí, kořením a na závěr i česnekem a lístky bazalky. Hotovou směs dáme do patisonu a pečeme doměkka asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.

  4. Patison plněný mletým vepřovým masem podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy