Patison plněný mletým vepřovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks patison směs 1 stroužek česnek 1 ks cibule 3 lžíce kečup 500 g mleté vepřové maso 1 lžíce worchesterová omáčka podle chuti čerstvá bazalka koření čubrica bylinková sůl čerstvý barevný pepř
Postup Patison plněný mletým vepřovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Na mírně orestovanou cibuli vyklopíme vaničku mletého masa, vařečkou mleté maso co nejvíce rozdělíme od sebe a zprudka vše opečeme. Mleté maso po chvíli zakápneme kečupem a worchesterovou omáčkou, kterou pak necháme vypařit.
Směs na pánvi dochutíme bylinkovou solí, kořením a na závěr i česnekem a lístky bazalky. Hotovou směs dáme do patisonu a pečeme doměkka asi 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
Patison plněný mletým vepřovým masem podáváme s přílohou podle chuti.