Patate speciali recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 ks brambory 300 ml smetana 1 ks brokolice směs 1 lžička sůl 1 lžička libeček 1 špetka mletý černý pepř 0 lžiček arabské koření 1 lžíce medvědí česnek 2 špetky piri-piri 0 lžic bruschetta bylinková 0 lžiček směs koření čarodějka podle chuti sůl tandoori masala podle potřeby olivový olej
Postup Patate speciali recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory nastrouháme na struhadle na jemná kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Z brokolice oddělme růžičky.
Růžičky brokolice uvaříme, poté dáme do mixéru, přilijeme smetanu, osolíme a rozmixujeme dohladka. Usmažíme cibuli spolu s červenou tandoori masalou. Do mističky si nachystáme směs koření a to následovně: sůl, pepř, bruschetta bylinková, libeček, čarodějka, arabské koření, piri-piri a medvědí česnek. Pokud koření změníte, nebude mít pokrm autentickou chuť.
Pekáček vymažeme olejem a položíme první vrstvu brambor, abychom zakryli dno. Vrstvu brambor následně okořeníme přichystanou směsí, pomažeme rozmixovanou brokolicí, proložíme trochou cibule. Takto vrstvíme, dokud nemáme plný pekáč. Poslední vrstva bude tvořena brokolicovou směsí, kterou jemně zakápneme olivovým olejem.
Patate speciali dáme péct asi na hodinu do trouby vyhřáté na 170 °C. Po půl hodině posypeme vršek nastrouhaným parmazánem, který necháme zezlátnout. Po hodině necháme pokrm ještě 30 minut odležet ve vypnuté troubě.
Patate speciali podáváme jako chuťové delikátní hlavní chod. Pokrm můžeme podávat s tempehem nebo uzeným tofu.