Patate speciali recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks brambory
300 ml smetana
1 ks brokolice
směs
1 lžička sůl
1 lžička libeček
1 špetka mletý černý pepř
0 lžiček arabské koření
1 lžíce medvědí česnek
2 špetky piri-piri
0 lžic bruschetta bylinková
0 lžiček směs koření čarodějka
podle chuti
sůl
tandoori masala
podle potřeby
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na struhadle na jemná kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Z brokolice oddělme růžičky.

  2. Růžičky brokolice uvaříme, poté dáme do mixéru, přilijeme smetanu, osolíme a rozmixujeme dohladka. Usmažíme cibuli spolu s červenou tandoori masalou. Do mističky si nachystáme směs koření a to následovně: sůl, pepř, bruschetta bylinková, libeček, čarodějka, arabské koření, piri-piri a medvědí česnek. Pokud koření změníte, nebude mít pokrm autentickou chuť.

  3. Pekáček vymažeme olejem a položíme první vrstvu brambor, abychom zakryli dno. Vrstvu brambor následně okořeníme přichystanou směsí, pomažeme rozmixovanou brokolicí, proložíme trochou cibule. Takto vrstvíme, dokud nemáme plný pekáč. Poslední vrstva bude tvořena brokolicovou směsí, kterou jemně zakápneme olivovým olejem.

  4. Patate speciali dáme péct asi na hodinu do trouby vyhřáté na 170 °C. Po půl hodině posypeme vršek nastrouhaným parmazánem, který necháme zezlátnout. Po hodině necháme pokrm ještě 30 minut odležet ve vypnuté troubě.

  5. Patate speciali podáváme jako chuťové delikátní hlavní chod. Pokrm můžeme podávat s tempehem nebo uzeným tofu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy