Pastýřské řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks česnek
1 plátek vepřová panenka
4 plátky hovězí roštěná
podle potřeby
olej
máslo
sádlo
podle chuti
sůl
mletý pepř
trojobal
3 ks vejce
strouhanka
mléko
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky roštěné důkladně naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a pokapeme olejem. Necháme je nejlépe přes noc proležet.

  2. Druhý den maso včetně plátků vepřové panenky obalíme v trojobalu. Důležitá je dobrá strouhanka z rohlíků, do vajíček lze přidat trochu mléka. Pastýřské řízky smažíme na směsi oleje, sádla a másla. Opečené pastýřské řízky nezapomeneme vysušit na ubrousku. Máslo se s olejem nepřepálí, ale dodá spolu se sádlem masu dobrou chuť.

  3. Pastýřské řízky podáváme s přílohou podle chuti, vhodné jsou

  4. brambory na jakýkoliv způsob.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy