Pastýřské řízky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks česnek 1 plátek vepřová panenka 4 plátky hovězí roštěná podle potřeby olej máslo sádlo podle chuti sůl mletý pepř trojobal 3 ks vejce strouhanka mléko hladká mouka
Postup Pastýřské řízky recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky roštěné důkladně naklepeme, osolíme, potřeme utřeným česnekem a pokapeme olejem. Necháme je nejlépe přes noc proležet.
Druhý den maso včetně plátků vepřové panenky obalíme v trojobalu. Důležitá je dobrá strouhanka z rohlíků, do vajíček lze přidat trochu mléka. Pastýřské řízky smažíme na směsi oleje, sádla a másla. Opečené pastýřské řízky nezapomeneme vysušit na ubrousku. Máslo se s olejem nepřepálí, ale dodá spolu se sádlem masu dobrou chuť.
Pastýřské řízky podáváme s přílohou podle chuti, vhodné jsou
brambory na jakýkoliv způsob.