Pastýřská roštěnka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
70 g sádlo
2 lžíce kečup
120 g klobása
20 g hladká mouka
150 g uzený sýr
450 g hovězí roštěná
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
petrželka
podle potřeby
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Uzený sýr nastrouháme na jemném struhadle. Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.

  3. Plátky masa opečeme na rozehřátém sádle z obou stran. Potom přidáme nakrájenou cibuli a klobásu, opečeme, podlijeme masovým vývarem a dusíme doměkka.

  4. Hotovou směs přendáme do zapékací misky, posypeme nastrouhaným uzeným sýrem, zakapeme kečupem a zapečeme ve vyhřáté troubě. Zapečené roštěnky posypeme drobně nakrájenou petrželkou.

  5. Pastýřské roštěnky podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy