Pastýřská roštěnka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks cibule 70 g sádlo 2 lžíce kečup 120 g klobása 20 g hladká mouka 150 g uzený sýr 450 g hovězí roštěná podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu petrželka podle potřeby masový vývar
Postup Pastýřská roštěnka recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Uzený sýr nastrouháme na jemném struhadle. Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.
Plátky masa opečeme na rozehřátém sádle z obou stran. Potom přidáme nakrájenou cibuli a klobásu, opečeme, podlijeme masovým vývarem a dusíme doměkka.
Hotovou směs přendáme do zapékací misky, posypeme nastrouhaným uzeným sýrem, zakapeme kečupem a zapečeme ve vyhřáté troubě. Zapečené roštěnky posypeme drobně nakrájenou petrželkou.
Pastýřské roštěnky podáváme s bramborovým knedlíkem nebo s rýží.