Pastýřská roštěná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
5 dkg sádlo
2 dkg hladká mouka
2 lžíce pikantní kečup
15 dkg uzený sýr
40 dkg hovězí roštěná
10 dkg uzená klobása
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvá petrželka
podle potřeby
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme hladkou moukou a z obou stran osmahneme v rozpáleném sádle. Potom maso vyjmeme.

  2. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka, opražíme. Vrátíme maso, podlijeme masovým vývarem a dusíme doměkka. Až je maso měkké, přendáme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme pikantním kečupem, podlijeme šťávou z masa a zapečeme v předehřáté troubě.

  3. Pastýřské oštěnky nakonec posypeme zelenou petrželkou. Brambory nebo hranolky se hodí k pastýřské roštěné jako příloha.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy