Pastýřská roštěná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 5 dkg sádlo 2 dkg hladká mouka 2 lžíce pikantní kečup 15 dkg uzený sýr 40 dkg hovězí roštěná 10 dkg uzená klobása podle chuti sůl mletý pepř čerstvá petrželka podle potřeby masový vývar
Postup Pastýřská roštěná recept
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na řízky, jemně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, zaprášíme hladkou moukou a z obou stran osmahneme v rozpáleném sádle. Potom maso vyjmeme.
Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka, opražíme. Vrátíme maso, podlijeme masovým vývarem a dusíme doměkka. Až je maso měkké, přendáme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme pikantním kečupem, podlijeme šťávou z masa a zapečeme v předehřáté troubě.
Pastýřské oštěnky nakonec posypeme zelenou petrželkou. Brambory nebo hranolky se hodí k pastýřské roštěné jako příloha.