Pašerák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 ks cibule
20 dkg niva
1 lžička mletý pepř
1 lžíce mletá paprika
20 dkg anglická slanina
30 dkg gothajský salám (plátky)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, obojí nakrájíme nadrobno. Nivu rozkrájíme na kousky, plátky nebo nastrouháme.

  2. Gothajský salám nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli s česnekem. Promícháme, přisypeme lžičku červené papriky a pepř podle chuti. Lze přidat i jiné koření.

  3. Poté si připravíme delší kousek alobalu. Zhruba do čtvrtiny alobalu dáme anglickou slaninu - asi 3 plátky (záleží na jejím nakrájení). Na anglickou dáme hromádku gothaje zamíchaného s ostatními přísadami. Na to položíme sýr nivu a přiložíme ještě anglickou, budou stačit 2 plátky. Zabalíme do alobalu (tvar kostky) a dáme do trouby.

  4. Pašeráka pečeme na 220 °C cca 20 minut. Podáváme s přílohou podle chuti. Pašeráka ocení milovníci uzenin a sýru s modrou plísní.

  5. Množství ingrediencí je určeno pro 3 osoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy