Pašerák recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 ks cibule 20 dkg niva 1 lžička mletý pepř 1 lžíce mletá paprika 20 dkg anglická slanina 30 dkg gothajský salám (plátky)
Postup Pašerák recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, obojí nakrájíme nadrobno. Nivu rozkrájíme na kousky, plátky nebo nastrouháme.
Gothajský salám nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájenou cibuli s česnekem. Promícháme, přisypeme lžičku červené papriky a pepř podle chuti. Lze přidat i jiné koření.
Poté si připravíme delší kousek alobalu. Zhruba do čtvrtiny alobalu dáme anglickou slaninu - asi 3 plátky (záleží na jejím nakrájení). Na anglickou dáme hromádku gothaje zamíchaného s ostatními přísadami. Na to položíme sýr nivu a přiložíme ještě anglickou, budou stačit 2 plátky. Zabalíme do alobalu (tvar kostky) a dáme do trouby.
Pašeráka pečeme na 220 °C cca 20 minut. Podáváme s přílohou podle chuti. Pašeráka ocení milovníci uzenin a sýru s modrou plísní.
Množství ingrediencí je určeno pro 3 osoby.