Pašerácký řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 lžíce oleje
200 g vepřová kýta
na obalení
2 ks vejce
200 g sýr strouhaný
náplň 1
50 g šunka
na potření
1 lžíce hořčice plnotučná
podle potřeby
sůl a pepř
Postup Pašerácký řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si 200g vepřové kýty kterou lehce rozklepeme přes folii aby nedošlo k porušení struktury masa. Plátek osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a opečeme do růžova.
Potřeme plnotučnou hořčicí a na maso vložíme silnější plátek vepřové dušené šunky. Necháme krátce prohřát a pak na takto připravený pokrm navršíme hustou vrstvu vajec a strouhaného sýra. Pozor, sýra musí být víc než vajec aby směs nestékala.
Pokud máme vše připravené, pánev vložíme pod silně rozpálený gril a zapékáme do té doby dokud sýr s vejci nevytvoří pěknou krustu. Trvá to asi deset minut.
Jako přílohu pro pašerácký řízek zkuste klasické hranolky nebo opečené brambory, ale myslím že šťouchané brambory se slaninou a cibulí budou nejlepší volba.