Pašerácký řízek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce oleje
200 g vepřová kýta
na obalení
2 ks vejce
200 g sýr strouhaný
náplň 1
50 g šunka
na potření
1 lžíce hořčice plnotučná
podle potřeby
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 200g vepřové kýty kterou lehce rozklepeme přes folii aby nedošlo k porušení struktury masa. Plátek osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a opečeme do růžova.

  2. Potřeme plnotučnou hořčicí a na maso vložíme silnější plátek vepřové dušené šunky. Necháme krátce prohřát a pak na takto připravený pokrm navršíme hustou vrstvu vajec a strouhaného sýra. Pozor, sýra musí být víc než vajec aby směs nestékala.

  3. Pokud máme vše připravené, pánev vložíme pod silně rozpálený gril a zapékáme do té doby dokud sýr s vejci nevytvoří pěknou krustu. Trvá to asi deset minut.

  4. Jako přílohu pro pašerácký řízek zkuste klasické hranolky nebo opečené brambory, ale myslím že šťouchané brambory se slaninou a cibulí budou nejlepší volba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy