Pašerácké uzené recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks šunka
sádlo
1 ks niva
2 plátky anglická slanina
chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si 2 pásky alobalu dlouhé 25 cm.

  2. Na alobal dáme tři plátky šunky, na šunku dáme plátek nivy (1 x 10 cm), lehce

  3. posypeme chilli kořením a přikryjeme zbývající šunkou. Na šunku dáme předem opečenou slaninu a kousíček sádla. Celé zabalíme.

  4. Pašerácké uzené dáme do předem vyhřáté trouby tak na 7 - 10 minut zapéct. Pozor na čas, jinak se niva rozteče, raději se po 7 minutách pečení podívat. Niva musí být jen mírně rozpečená.

  5. K pašeráckému uzenému podáváme chléb a červené víno. Podáváme jako menší večeři také při oslavách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy