Parmazánová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 dkg máslo
3 ks žloutek
1 l mléko
5 dkg parmazán
3 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Mléko přivedeme k varu.

  2. Ve větším kastrolu pomalu rozehřejeme máslo. Sebereme z něj pěnu a do zlatavého máslo přidáme mouku. Za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Základ polévky zalijeme vařeným mlékem, lehce osolíme a vaříme asi čtvrt hodiny.

  3. Během této doby si nastrouháme parmazán. Místo něj můžeme přidat ementál nebo jiný výraznější tvrdý sýr. Případně použít oba druhy.

  4. Hladký základ polévky odstavíme a rozmícháme v něm žloutky. Pak po částech vmícháme strouhaný parmazán. Sýr vmícháme zvolna, jinak se v polévce vytvoří hrudky, které nejsou žádoucí.

  5. Pak již parmazánovou polévku nevaříme. Hotovou parmazánovou polévku ihned podáváme. Je možné do polévky dát vložku, a to nalámané a uvařené špagety či makarony.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy